Σαλιγκαρια

Εκτρεφόμενο Σαλιγκάρι Helix aspersa maxima

Ο Κρητικός χοχλιός στην Κρήτη, οι καραβόλοι στα Δωδεκάνησα, το μικρό ή μεγάλο γκρι (petit gris – gros gris) στη Γαλλία είναι κάποια από τα πολλά ονόματα του εκτρεφόμενου σαλιγκαριού με το επιστημονικό όνομα Cornu aspersum. ( Το παλαιό επιστημονικό όνομα ήταν Helix aspersa aspersa (o.f. Muller, 1774) και Helix aspersa maxima (o.f Taylor, 1883) ).

σαλιγκαρια

Από τα σημαντικότερα εδώδιμα σαλιγκάρια σε παγκόσμια κλίμακα.
Το κρέας των σαλιγκαριών έχει μικρή θερμιδική αξία, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, ασβέστιο, σίδηρο, Ω3 λιπαρά οξέα, είναι νόστιμο, εύπεπτο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη.
Η υψηλή του διατροφική του αξία καθώς και οι αναφορές του Ιπποκράτη, του Γαληνού και του Πλίνιου στις ιδιότητές του για Ιατρική χρήση, το καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους διατροφικούς παράγοντες της περίφημης μεσογειακής δίαιτας.


Παραγωγή

Η εκτροφή γίνεται μέσα σε δικτυοκήπια, σε οργανωμένους χώρους αναπαραγωγής – πάχυνσης. Εφαρμόζονται πρωτόκολλα διαχείρισης, οργάνωσης και ελέγχου σύμφωνα με το πρόγραμμα Heliculture Certifie σε συνεργασία με την Mediterannean escargots.
Η διαδικασία εκτροφής γίνεται με σεβασμό προς το περιβάλλον, χωρίς τη χρήση χημικών με τεχνητό σιτηρέσιο που παρασκευάζεται από καλαμπόκι, σόγια, κριθάρι, πίτουρο, ανθρακικό ασβέστιο. Σε καμμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται υποπροϊόντα τροφών και αντιβιώσεις.
Η διατήρηση της απαιτούμενης υγρασίας επιτυγχάνεται με το σύστημα υδρονέφωσης.
Η δυναμικότητα παραγωγής της μονάδας σε ετήσιο κύκλο παραγωγής είναι 5 τόνοι/στρέμμα.

Διάθεση

Τα σαλιγκάρια μας διατίθενται νωπά σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα τροφίμων.
Τα προϊόντα μας είναι στη διάθεσή σας όλο το χρόνο.

Σαλιγκάρια Helix aspersa maxima

Δέσποινα Ξενάκη - Ξένια Ψηφή
Φράγκο Καρδίτσας, 43100
Τηλ: 6937230310